Tours

Bezoek Gambia op de fiets

Omar’s bike tours doet verschillende tours in Gambia op de fiets. Uiteraard is een combinatie van diverse tours ook mogelijk. We denken graag met u mee!

Voor de tours gelden de volgende huurprijzen voor de fietsen:

Halve dag D 300,-
Hele dag D 500,-

Onderweg kan in overleg met de gids gegeten en gedronken worden.

Serrekunda Markt + Batik fabriekje

Serrekunda markt is de grootste markt van Gambia. Een bezoek aan de markt is een belevenis en zeker de moeite waard. Van prachtige stoffen, tot groente tot levende have is te koop. Een kleurrijk schouwspel van honderden stalletjes.

We fietsen in 25 minuten naar de markt. Daar zullen we met de gids de markt bezoeken. Eventueel kunt ook u hierna het batik fabriekje van Serrekunda bezoeken. De gids kan eventueel tolken en onderhandelen bij aankoop op de markt.

Duur: 2-3 uur
Kosten : D 300,= voor gids

Bakau Kachikally Crocodile Pool

Bakau Kachikally Crocodile Pool bestaat uit een klein museum en een grote poel vol met krokodillen. Het museum geeft een aardig beeld van de historie van het land en de tradities. De poel vol met krokodillen is voor veel Gambianen een heilige plek waaraan bijzonder betekenis wordt gegeven. Als extra attractie kan een foto gemaakt worden bij een krokodil! Omdat de dieren regelmatig gevoerd worden met vis is dit vrijwel zonder gevaar.

We fietsen in ongeveer 30 minuten naar de poel. Onderweg zullen we ondermeer het Independence stadium tegenkomen met 20.000 zitplaatsen.

Duur: 2 uur
Kosten : D 300,= voor gids (exclusief toegang van D 100,=)

Het vissersplaatsje Tanji

Een bezoek aan Tanji is vooral interessant in de middag als de vissers terugkeren met hun vangst. Het is dan een enorme drukte op het strand met prachtig beschilderde vissersboten en vrouwen in kleurrijke Afrikaanse kleding. De vis wordt ter plekke verkocht en gerookt. Een fotogeniek schouwspel!

We fietsen in 50 minuten naar Tanji. Daar zullen we de intocht van de boten aanschouwen. We bezoeken de rokerijen en de vele visverkopers.

Duur: 3 -4 uur
Kosten:D 300,= voor gids 

Bijilo Forest Park met z’n aapjes

Bijilo Forest Park is slechts 10 minuten fietsen en staat bekend om z’n aapjes en prachtige rijke natuur. U kunt bij de ingang doppinda’s kopen die u tijdens een wandeling in het park kunt voeren aan de aapjes.

Eventueel kunt u ook lopend naar het park. We zullen dan over het strand teruglopen naar Senegambia.

Duur: 1 uur
Kosten : D 300,= voor gids (exclusief toegang van D 150,=)

Lamin lodge

Lamin Lodge ligt verscholen in de mangrovebossen. De lodge is gebouwd van hout uit het mangrovebos en is 3 verdiepingen hoog. Bij de lodge bezoeken we een oesterkwekerij. De oesters groeien op de wortels van de bomen in het water. Bij eb steken de vrouwen de oesters van de wortels. Naast dat de oesters gegeten worden, worden de schelpen gebruikt om er verf van te maken.

We fietsen in ongeveer 1 uur naar Lamin Lodge. Naast het bezoek aan de lodge kunt u eventueel ook een rondvaart maken of meegaan met een vis- of vogeltrip.

Duur: 3-4 uur
Kosten : D 400,= voor gids

Bezoek lokaal restaurant

Eet zoals de locals eten! We fietsen in ongeveer 15 minuten naar een lokaal restaurant waar we genieten van een lokaal gerecht zoals Yassa (stoofpot), Domoda (gerecht met pindasaus) of Benachin (vaak met vis). Veel gerechten worden geserveerd met rijst. Alcohol wordt niet geschonken aan de overwegend Moslim gemeenschap, men drinkt vaak een flesje fris bij het eten.

Duur: 1 uur
Kosten : D 300,= voor gids